marți, 19 aprilie 2016

Urs salvat de la inec

Urs salvat de la inec
In Florida a fost salvat un urs negru de 180kg de la inec. La fel ca fratii lor romani, ursii americani au prostul obicei sa cutreiere cartierele marginase in cautare de hrana.
Ursul din povestea noastra a ratacit drumul spre casa din padurea nationala Osceola catre o zona rezidentiala, Aligator Point - Florida. Cand a fost descoperit de catre autoritati a fost trimisa o echipa cu tranchilizant. Din pacate acesta si-a facut efectul foarte tarziu iar ursul speriat s-a indreptat catre ocean. Ursii pot sa inoate dar in acest caz tranchilizantul ii amortea labele si exista riscul inecului.
Norocul ursului a fost interventia unui om foarte curajos, Adam Warwick biologist la Wildlife Commission Florida.
Povestea noastra a avut un final fericit - ursul a fost adus in padurea din Osceola.









Articol preluat de la www.onegreenplanet.org imagini http://www.nature.org/
Chiar daca aceasta poveste este mult mai veche am considerat ca merita  amintita.

Sanctuarul Libearty - harta
Nu uitati de sanctuarul nostru pentru ursi de la Zarnesti (Brasov).
Situata in padurea de pe dealul de la intrarea in orasul Zarnesti la 2 km de drumul national 73A Rasnov – Zarnesti – Sibiu in zona fostei unitati militare, rezervatia LiBEARty de la Zarnesti cu o suprafata de 69 de hectare este prima rezervatie naturala pentru ursii captivi din Romania.
Cele 1,5 milioane de dolari necesare finantarii au fost obtinute din donatiile facute de iubitorii de animale din intreaga lume.
Sanctuarul Libearty - ZarnestiSanctuarul Libearty a fost creat in memoria ursoaicei Maya si este astazi caminul a multor ursi bruni Europeni si a unui urs negru asiatic, toti ursii fiind salvati de la o viata cruda si abuziva de captivitate.
Rezervatia se intinde pe o suprafata de 69 de hectare de padure luxurianta, paraie si iazuri localizate pe teritoriul orasului Zarnesti, municipiu aflat la poalele Carpatilor, in apropierea municipiului Brasov. In prezent numarul ursilor este de 79 .
Cei mai multi ursi din rezervatie au fost salvati din cele mai mizerabile si minuscule custi fiind doar motiv de distractie pentru restaurante, hoteluri, fabrici, benzinarii, circuri sau chiar manastiri.
Cativa dintre ursi au ajuns in rezervatie au sosit in rezervatie dupa ce aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a condus la inchiderea celor mai deplorabile gradini zoologice din tara.

In final un urs erou care a salvat o cioara de la inec in gradina zoo din Budapesta :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu